Lezing Prof. Dr. Ribbers

Een reactie van Drs. Riny Pepels op de lezing van Prof. Dr. G.M. Ribbers, hoogleraar neurorevalidatie Erasmus MC Rotterdam

Afgelopen vrijdag 27 juni 2014, tijdens de feestelijke aftrap van de Hersenletselcentra in Driebergen heb ik geboeid naar het verhaal van Prof. Dr. Ribbers zitten luisteren. Hoe de aandacht voor onderzoek naar hersenletsel zich sinds het begin ontwikkeld heeft. Maar ook hoe weinig er geïnvesteerd wordt in relatie tot de omvang van het aantal mensen dat met hersenletsel te maken heeft en in de toekomst nog te maken krijgt. Schrikbarend, maar gelukkig hebben we wetenschappers zoals u. U die als geen ander beleidsmakers en politici duidelijk kunt maken dat hier een groot probleem ligt. Wij vertrouwen op u, want als professor maakt u meer kans tot de hoofden én hopelijk ook de hersenen van onze politici door te dringen. Ondertussen zorgen wij – de ervaringsdeskundigen met NAH – dat we ieder naar vermogen onze bijdrage leveren. 

Behalve de mooie diagrammen en andere cijfers die u presenteerde, staat één beeld uit uw presentatie heel helder op mijn netvlies. Dat is de foto van de slaapkamer van een NAH – patiënt die ’s ochtends ontwaakt. ….. 

Lees de volledige brief van Riny

Presentatie van Prof Dr. G.M. Ribbers